Hur fungerar en luftvärmepump?

 En luftvärmepump sitter på både insidan och utsidan av huset. Den yttre delen samlar in och omvandlar energin från utomhusluften och för det till inomhusdelen av pumpen. Insidan av pumpen omvandlar i sin tur luften till värme eller kyla beroende på din preferens, som slutligen sprids i ditt hem med hjälp av en fläkt. Till skillnad från till exempel vattenvärmepump så kan inte denna luftvärmepump generera varmvatten, utan enbart varm eller kall luft. 

En luftvärmepump kan, förutom att värma eller kyla ner ditt hem, även rena luften i ditt hem. Tack vare en avancerad filter-teknik och ventilation kan en luft-luftvärmepump skapa ett både renare och friskare inomhusklimat.

Är en luftvärmepump det rätta valet för mitt hem?

En luftvärmepump passar i alla hem, villor som fritidshus. Däremot brukar man man tala om luft/luftvärmepumpen som ett komplement till din direktverkande el snarare än en komplett värmeanläggning som till exempel bergvärmepumpen och vattenvärmepumpen är. Därför passar denna typ av värmepump särskilt bra i mindre hus eller hem där planlösningen är relativt öppen, eftersom värmen sprids med hjälp av en fläkt. 

Genom att välja denna typ av värmepump kan du även komma undan billigare. Tack vare att luft/luftvärmepumpen är enkel att installera så blir även priset för den något lägre samtidigt som den kan generera en besparing på upp till 75% av dina tidigare energikostnader. Söker du dessutom efter en anläggning som kan rena luften inomhus och hålla mögel och fukt så har du hittat din perfekta värmepump.

Våra produkter

IVT Aero 900
IVT Aero 800
IVT Aero 600

Finansiering av din värmepump

I samarbete med Swedbank respektive Wasa Kredit erbjuder vi mycket förmånlig finansiering av din luft/luftvärmepump. Hos Wasa Kredit kan du exempelvis få ett helt räntefritt lån upp till 12 månader. Läs mer här intill, eller kontakta oss för detaljerad information.

Boka ett möte med en av våra experter


*
*